Laptop 17 inch i3

De i3-processor wordt gemaakt door Intel. Het is een dual-coreprocessor die voornamelijk wordt gebruikt bij laptops. Soms worden ze ook voor desktopcomputers gebruikt. 

Een i3-processor is er in verschillende snelheden. Varierend tussen de 1,3GHz, 3,5 GHz en 3,8GHz. Daarnaast wordt het ook geleverd met een cachegeheugen. Dit kan 3 of 4 MB zijn. De processor wordt aangesloten op het moederbord door een LGA1150 of een LGA1155-socket. 

Veel gestelde vragen

is een i3 processor goed?

Dat is natuurlijk afhankelijk van het doel waarvoor je het gebruikt. Hij is goed voor veel zaken zoals internetten, in word werken en e-mailen. 

Echter is het een nadeel dat deze processor niet te combineren is met 8GB Ram of een GPU.

Sommige i3 processors zijn ook goed voor het spelen van gemiddelde games, maar dat is afhankelijk van de GHz.

Hoeveel GHz is een i3 processor

Om enigszins fatsoenlijk door te werken heeft het een snelheid van 3,8GHz. Je hebt ook i3 processoren met 1,3 GHz of 3,5 GHz echter is dit redelijk traag.

Met een 3,8 GHz is het mogelijk om een middelzwaar spel te spelen. 

Is een laptop 17 inch i3 geschikt voor streaming

Een laptop 17 inch i3 is met het grote scherm ideaal om video’s te kijken Daarnaast is de een i3 processor ook een uitstekende processor om video’s op een fatsoenlijke manier te streamen.

Een i3 processor is krachtig genoeg en zal voldoende snelheid bieden om video’s te streamen. 

Echter moet je er wel voor zorgen dat de internetprovider geen problemen veroorzaakt bij het streamen van video’s met hogekwaliteit met een oploadsnelheid van minimaal 1 MB per seconde.