Laptop 17 inch of 15 inch

Wanneer mensen op zoek gaan naar een nieuwe laptop, kan het moeilijk zijn om te kiezen tussen 15- en 17-inch laptops. Twee inch is het verschil tussen beide laptopschermen. Het lijkt misschien geen enorm verschil, maar het verschil in schermgrootte heeft een enorme impact op de bruikbaarheid. Het kan je ervaring maken of breken.
 
Het is dus essentieel om verschillende aspecten van de laptop te overwegen voordat u deze koopt. De keuze voor een laptopscherm verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van het gebruik. Als iemand de laptop wil kopen en thuis wil gebruiken, en er niet te veel mee reist, dan is een 17 inch laptop beter.
 
Als iemand zijn laptop heen en weer brengt van de ene plaats naar de andere, dan wordt een 15-inch laptop als een betere keuze beschouwd. Dit komt omdat een laptop met een 15-inch scherm iets lichter en gemakkelijker mee te nemen is in vergelijking met een 17-inch laptop.
 
In dit artikel wordt de vergelijking gemaakt tussen 15- & 17-inch laptops.

Vergelijking van 15 inch en 17 inch laptops

Ieder persoon heeft een ander type laptop nodig op basis van de eisen die ze hebben aan een laptop. Gamers, creatieve professionals hebben 15- en 17-inch laptops nodig omdat ze krachtigere componenten nodig hebben, zoals grafische kaarten en krachtige CPU’s die gemakkelijk in het kleinere chassis passen.
 
Voor fotografen, ingenieurs of professionele animator is, is het moeilijk om een zware of grote laptop te dragen om de prestaties te bereiken die ze nodig hebben. Mensen kunnen een 15-inch laptop kopen, zoals Dell XPS 15; het is lichtgewicht en verkrijgbaar voor een betaalbare prijs van 1.000 dollar.
 
Als je de 17-inch laptop te groot vindt en de 13- en 14-inch laptops te klein. Dan zijn er 15-inch systemen beschikbaar om het gat te vullen. Op het gebied van prestaties, weergave en draagbaarheid worden 15-inch-systemen als de beste keuze beschouwd, omdat ze verschillen tussen omvangrijke vervanging van desktops en slanke ultradraagbare apparaten.
 
Producenten van laptops worden slimmer met een goed ontwerp. De apparaten worden steeds slanker en lichter, waardoor ze draagbaar en gemakkelijker van de ene plaats naar de andere te dragen zijn. 15-inch laptop wordt steeds dunner en in steeds meer gevallen leveren ze weinig tot geen kwaliteit in en blijven de prestatie en efficiëntie gelijk.
 

Het is geweldig voor mensen die van middelgrote laptops houden om een 15 inch te kopen. 

Echter de beste en efficiënte 17-inch laptops zijn op meerdere manieren dominant over 13-inch en 15-inch. 17-inch laptops zijn niet alleen monsterlijk qua grootte, maar de laptops hebben daarnaast ook vaak betere specificaties.
 
De reden hierachter is dat ze veel ruimte hebben om plaats te bieden aan de krachtigere componenten of bijvoorbeeld meer ruimte voor een krachtiger koelsysteem. De 17-inch laptops worden beschouwd als de beste keuze voor 3D-ontwerp, videobewerking en gaming. De laptops hebben krachtigere componenten en zijn dus beter geschikt voor zware taken.
 
Nu zijn de 17 inch laptops wel wat moeilijker mee te nemen door de grootte. Je zal misschien ook een andere (school)tas aan moeten schaffen. Ook het gewicht is wat zwaarder. Echter zijn er tegenwoordig ook een hoop lichtte laptops van 17 inch.

Gamen met een 17 inch of 15 inch laptop?

De meeste mensen geven de voorkeur aan 17-inch systemen om te gamen. Dit geeft meer zicht door het grotere scherm. Sommige gamers kiezen er voor om hun 15 inch laptop aan te sluiten op een externe monitor om meer scherm te hebben.

De 17-inch schermsystemen zijn niet alleen optimaal voor een betere zichtbaarheid, maar hebben ook meerdere kamers voor hardwarekoeling die nodig is voor grafische processors met een hoog vermogen. Daarom wordt het beschouwd als de optimale keuze voor gamers die een grafische processor met hoge prestaties en grote panelen nodig hebben. Voor installatie van hardware biedt een 17-inch schermsysteem meer ruimte. De 17-inch monitor heeft meer RAM in vergelijking met een 15-inch monitor.

Daarnaast heeft een 17 inch laptop betere prestaties, zoals meer geheugen en hoge snelheid. Ten slotte zal een groter systeem een beter en efficiënter warmtebeheer hebben. Voor gaming worden 17-inch-systemen om vele redenen als de optimale keuze beschouwd, omdat mensen bijvoorbeeld geen externe monitor hoeven te kopen. Een groter schermformaat zorgt voor een goede zichtbaarheid. Grote schermgrootte zorgt daarnaast voor meer ruimte voor hardware.

Naast de voordelen van laptops met een 17-inch scherm, zijn deze laptops zwaar en omvangrijk in vergelijking met 15-inch laptops. Om deze reden aarzelen veel gebruikers om extra grootte te vermijden. Zeker voor reizigers zijn deze laptops ruimte verslindend en omslachtig. Afhankelijk van de individuele behoeften en afhankelijk van de taken, wordt de grootte van laptops gekozen.

Student 17 inch of 15 inch laptop?

De 17-inch laptops worden niet beschouwd als de beste keuze voor studenten die alleen eenvoudige internet taken uitvoeren en tekstverwerkers gebruiken. Als studenten complexere taken en processen willen uitvoeren, zoals fotobewerking en videobewerking of programmeren, dan wordt een 17-inch laptop als een optimale keuze beschouwd. Mensen kopen dus laptops op basis van hun gemak en voorkeur. Tijdens het reizen is een 17-inch laptop niet ideaal omdat deze op schoot behoorlijk zwaar kan zijn. Dit zorgt uiteraard voor minder comfort.